Kakao

Kakao patří neodmyslitelně k pečení. U nás se tradičně používá kakao holandského typu, které je práno v roztoku uhličitanu draselného a tím je odstraněna jeho přirozená kyselost na pH 7, někdy i více. Takové kakao je více hořké, má tmavší barvu, jemnější a hladší chuť. Naproti tomu kakao přírodní má mírně kyselé pH kolem 6, jeho chuť je ostřejší, komplexnější s různými variacemi do citrusových plodů. Kvůli kyselému pH přírodní kakao reaguje dobře s alkalickými přísadami, a pro pečení je tak lépe použít jedlou sodu namísto prášku do pečiva.



Obrázek zboží Název zboží- Cena
Kakao přírodní - 100 g

Kakao přírodní - 100 g

Čerstvě mleté kakao přírodního typu ze Srí Lanky s velmi výraznou chutí. Naše kakao naobsahuje žádné přidané látky ani regulátory...
Cena: 79,00Kč

Vložit:

Kakao přírodní - 50 g

Kakao přírodní - 50 g

Čerstvě mleté kakao přírodního typu ze Srí Lanky s velmi výraznou chutí. Naše kakao naobsahuje žádné přidané látky ani regulátory...
Cena: 42,00Kč

Vložit:



Vaše IP adresa je: 54.162.154.91
Copyright © 2017 Pravá vanilka. Powered by Zen Cart | Hosting by Zserver