
Jako koření součást orientálních a jihoevropských směsí koření na mletá masa (čubřica), hojně využívaná v Turecké, Egyptské i Africké kuchyni. Samotná má nahořklou chuť, která se ztrácí opražením nasucho.
Pískavice má hojné využití v lidovém léčitelství - pískavice významně pomáhá trávení, které povzbuzuje, ulevuje také kašli, zmírňuje nadýmání a pomáhá při průjmech. Dalším pozitivem užívání pískavice je pomoc při snižování hladiny krevního cukru. Zajímavé je, že se vždy používala také jako afrodiziakum pro ženy. Pískavice je vhodná také pro zevní použití. Lze jednoduše vytvořit kaši z jemně pomleté pískavice a použít ji například na mokvající rány, kožní zatvrdliny, ztuhlé svaly po úrazech. Pískavice působí také proti měkkým otokům, podporuje hojivý proces a napomáhá látkové výměně.
Balení: 50 g, vakuováno
Tento produkt byl přidán dne Pondělí 30. listopad 2015.