Jak si vyrobit vanilkový cukr z mleté vanilky
Vanilkový cukr, a tím myslíme pravý vanilkový cukr, si doma vyrobíte vskutku během chvilky. A rozdíl v chuti oproti běžně kupovaným cukrům je neskutečný.
Na výrobu vanilkového cukru budete potřebovat jen dvě suroviny:
- 100 g moučkového cukru
- 5 až 10 gramů mleté vanilky
Postup:
Důkladně smíchejte vanilku s moučkovým cukrem a nechejte pár dnů proležet. Hotovo.
Alternativní postupy:
- Postup pomalý ale bezpracný: vložte vanilkový lusk do dózy s cukrem - ideálně s cukrem promíchjte semínka zevnitř lusku a k tomu k cukru přidejte i lusku samotný. Nechejte několik týdnů proležet. Výsledek nebude tak intenzivní, jako v prvním případě, ale můžete tak zužitkovat např. lusky, jejichž vnitřní "kaviár" jste použili jinde.
- Postup obvykle nefunkční: suchý lusk důkladně rozmixujte s krystalovým cukrem. V naprosté většině pokusů bude rozemletý lusky rozemletý příliš nahrubo a vanilka bude nepříjemně křupat mezi zuby.