Z důvodů sezónního vytížení odesíláme obvykle do 5 pracovních dnů

Vanilkový cukr, a tím myslíme pravý vanilkový cukr, si doma vyrobíte vskutku během chvilky. A rozdíl v chuti oproti běžně kupovaným cukrům je neskutečný.

Na výrobu vanilkového cukru budete potřebovat jen dvě suroviny:

  • 100 g moučkového cukru
  • 5 až 10 gramů mleté vanilky

Postup:

Důkladně smíchejte vanilku s moučkovým cukrem a nechejte pár dnů proležet. Hotovo.

Alternativní postupy:

  1. Postup pomalý ale bezpracný: vložte vanilkový lusk do dózy s cukrem - ideálně s cukrem promíchjte semínka zevnitř lusku a k tomu k cukru přidejte i lusku samotný. Nechejte několik týdnů proležet. Výsledek nebude tak intenzivní, jako v prvním případě, ale můžete tak zužitkovat např. lusky, jejichž vnitřní "kaviár" jste použili jinde.
  2. Postup obvykle nefunkční: suchý lusk důkladně rozmixujte s krystalovým cukrem. V naprosté většině pokusů bude rozemletý lusky rozemletý příliš nahrubo a vanilka bude nepříjemně křupat mezi zuby.