Vše dobré v roce 2024

Ingredience:

  • 300 g směsi syrových ořechů (např. vlašské ořechy, mandle, kešu, pekanové ořechy)
  • 1 bílek
  • 2 lžíce vody
  • 1/3 šálku hnědého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 špetka soli

Postup:

  • Troubu předehřejte na 150°C. Plech vyložte pečicím papírem.
  • Ořechy (je-li více druhů) promíchejte v míse.
  • Ve středně velké míse ručně míchejte bílek a vodu, dokud nevznikne pěna.
  • V jiné míse smíchejte hnědý cukr, skořici, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček a sůl.
  • Ořechy vhodíte do bílkové směsi a důkladně promícháte, aby se každý ořech obalil.
  • Poté přesypte ořechy do kořeněné cukrové směsi a znovu promíchejte, dokud nejsou rovnoměrně obaleny.
  • Obalené ořechy rozprostřete na připravený plech do jedné vrstvy.
  • Pečte v troubě 20 minut, poté promíchejte a pečte dalších 20 minut nebo dokud ořechy nejsou křupavé a voní kořením.
  • Pečené ořechy nechejte vychladnout na plechu, během chladnutí se ještě více zpevní.
  • Po úplném vychladnutí můžete ořechy podávat jako snack nebo je dát do uzavíratelných sklenic jako jedinečný vánoční dárek.