Pikantní horká čokoláda s vánočním kořením
![Pikantní horká čokoláda s vánočním kořením](https://prava-vanilka.s18.cdn-upgates.com/_cache/a/8/a81d239e885bae20c20e3c1caaec6e38-dall-e-2023-11-05-20-40-55-create-an-alluring-square-image-for-an-e-commerce-platform-featuring-spicy-chocolate-sauce-with-christmas-spices-visualize-a-rich-dark-chocolate-sa.png)
Ingredience:
- 200 g kvalitní hořké čokolády, nasekané
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1/4 lžičky mletého červeného chilli nebo podle chuti
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
Postup:
- Nasekejte čokoládu na malé kousky, aby se lépe a rovnoměrněji rozpouštěla.
- Ve smetaně smíchejte chilli, skořici a muškátový oříšek.
- Smetanu s kořením pomalu zahřívejte v malém hrnci na středním ohni. Sledujte, aby smetana nezačala vřít.
- Jakmile je smetana horká, ale ne vařící, odstavte ji z ohně a přidejte nasekanou čokoládu. Nechejte čokoládu chvíli sedět, aby se zahřála, a pak ji promíchejte do hladka.
- Přimíchejte med nebo javorový sirup pro zvýraznění sladkosti a lesku omáčky.
- Podávejte buďto klasicky teplou nebo ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podávejte s vanilkovou zmrzlinou, palačinkami nebo jako polevu na dezerty.