Vše dobré v roce 2024

Ingredience:

  • 200 g kvalitní hořké čokolády, nasekané
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1/4 lžičky mletého červeného chilli nebo podle chuti
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 špetka mletého muškátového oříšku
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu

Postup:

  • Nasekejte čokoládu na malé kousky, aby se lépe a rovnoměrněji rozpouštěla.
  • Ve smetaně smíchejte chilli, skořici a muškátový oříšek.
  • Smetanu s kořením pomalu zahřívejte v malém hrnci na středním ohni. Sledujte, aby smetana nezačala vřít.
  • Jakmile je smetana horká, ale ne vařící, odstavte ji z ohně a přidejte nasekanou čokoládu. Nechejte čokoládu chvíli sedět, aby se zahřála, a pak ji promíchejte do hladka.
  • Přimíchejte med nebo javorový sirup pro zvýraznění sladkosti a lesku omáčky.
  • Podávejte buďto klasicky teplou nebo ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu a podávejte s vanilkovou zmrzlinou, palačinkami nebo jako polevu na dezerty.