Vše dobré v roce 2024

Ingredience:

  • 2 plechovky cizrny (každá cca 400 g), propláchnuté a okapané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr nebo petržel pro ozdobu

Postup:

  • Pečicí plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 200°C.
  • Cizrnu propláchněte a nechejte důkladně okapat, případně ji osušte papírovými ručníky, aby byla co nejsušeší.
  • V malé misce smíchejte olivový olej, koriandr, kmín, skořici, hřebíček, kardamom a zázvor.
  • Větší míse promíchejte cizrnu s kořenící směsí, dokud nejsou všechna zrnka rovnoměrně obalena.
  • Rozprostřete cizrnu na připraveném plechu do jedné vrstvy.
  • Pečte v troubě 30-40 minut nebo dokud cizrna nezíská zlatavou barvu a křupavost. Během pečení jednou promíchejte.
  • Pečenou cizrnu vyjměte z trouby, ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  • Před podáváním posypte čerstvými bylinkami.