Vánoční kořeněná pečená cizrna
![Vánoční kořeněná pečená cizrna](https://prava-vanilka.s18.cdn-upgates.com/_cache/c/f/cf1774b15b683b9d2b55a728b3261ab7-dall-e-2023-11-05-20-47-24-create-a-square-image-for-an-e-commerce-site-showcasing-a-dish-of-christmas-spiced-roasted-chickpeas-the-composition-should-highlight-the-chickpeas.png)
Ingredience:
- 2 plechovky cizrny (každá cca 400 g), propláchnuté a okapané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr nebo petržel pro ozdobu
Postup:
- Pečicí plech vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 200°C.
- Cizrnu propláchněte a nechejte důkladně okapat, případně ji osušte papírovými ručníky, aby byla co nejsušeší.
- V malé misce smíchejte olivový olej, koriandr, kmín, skořici, hřebíček, kardamom a zázvor.
- Větší míse promíchejte cizrnu s kořenící směsí, dokud nejsou všechna zrnka rovnoměrně obalena.
- Rozprostřete cizrnu na připraveném plechu do jedné vrstvy.
- Pečte v troubě 30-40 minut nebo dokud cizrna nezíská zlatavou barvu a křupavost. Během pečení jednou promíchejte.
- Pečenou cizrnu vyjměte z trouby, ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte čerstvými bylinkami.