Vanikový extrakt - Objem: 30 ml, Typ extraktu: Strong
Vanikový extrakt - Objem: 30 ml, Typ extraktu: Strong
Vanilkový extrakt vzniká dlouhodobou macerací vanilky v lihu. Vanilkový extrakt je oblíbené aroma, které se používá v mnoha receptech a dezertech. Extrakt se vyrábí macerováním vanilkových lusků ve směsi alkoholu a vody. Alkohol slouží k vytvoření výtažku z vanilkových lusků, zatímco voda pomáhá rozpouštět a stabilizovat aroma. Více
Kód produktu: VAE001-4 Doprava a platba Hmotnost: 0.1 kg
145 Kč s DPH
Vanilkový extrakt vzniká dlouhodobou macerací vanilky v lihu. Vanilkový extrakt je oblíbené aroma, které se používá v mnoha receptech a dezertech. Extrakt se vyrábí macerováním vanilkových lusků ve směsi alkoholu a vody. Alkohol slouží k vytvoření výtažku z vanilkových lusků, zatímco voda pomáhá rozpouštět a stabilizovat aroma. Více
Kód produktu: VAE001-4 Doprava a platba Hmotnost: 0.1 kg
Varianty2
Objem | Typ extraktu | Dostupnost | Cena s DPH | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|---|
30 ml | Simple | Není skladem Sledovat dostupnost |
99 Kč | |||
30 ml | Strong | Skladem | 145 Kč |
Vanilkový extrakt je oblíbené aroma, které se používá v mnoha receptech a dezertech. Extrakt se vyrábí macerováním vanilkových lusků ve směsi alkoholu a vody. Alkohol slouží k vytvoření výtažku z vanilkových lusků, zatímco voda pomáhá rozpouštět a stabilizovat aroma.
Existují tři základní typy vanilkového extraktu: základní, double a triple.
Základní vanilkový extrakt "simple" byl vyroben z 10% podílu vanilky v alkoholu (100 g na 1 litr). Tento typ extraktu se používá převážně v domácích kuchyních a v receptech, kde je vanilková chuť požadována v menší intenzitě.
Double vanilkový extrakt obsahuje dvojnásobné množství vanilky, tj. byl vyroben macerací 200 g vanilky na každý litr maceračního roztoku. Tento typ extraktu má silnější vanilkovou chuť a používá se převážně v pekařství a vyrábění zmrzlin.
Triple vanilkový extrakt obsahuje trojnásobné množství vanilkovy (300 g na litr). Tento extrakt má nejsilnější vanilkovou chuť a používá se převážně v průmyslovém pekařství a vyrábění zmrzlin. Všude tam, kde vadí líh a současně potřebujete silnou dávku vanilky.
Extrakt "strong" je silně koncentrovaný vanilkový extrakt, charakteristický intenzivní vůni a temně jantarovou barvou, je vyrobený z dva a půl násobné dávky vanilky v 80% lihu. Stačí jen pár kapek a dosáhnete skvělé vanilkové chuti. Je vhodný zejména v kombinaci se potravinami s vyšším obsahem cukru.
Vanilkový extrakt se používá k dochucení různých druhů jídel a dezertů, jako jsou například dorty, cukroví, palačinky, zmrzlina, pudingy a krémy. Vanilkový extrakt se může použít jako náhrada vanilkového cukru nebo vanilkového aroma a dodá jídlu intenzivní a bohatou vanilkovou chuť